Az online marketing

Marketing az Interneten

Mint azt már korábbi blogbejegyzésemben említésre került, a marketing egy nagyon sokrétű ág, sok-sok alfajjal. Az egyik ilyen alfajt online marketingnek nevezzük. Magyarra fordítva ez nem más, mint a marketingtevékenység interneten való folytatása.

Petró Krisztina írása

A régi idők megszokott újságolvasós és boltban vásárlós szokásait napjainkban szinte már teljesen felváltották az otthonról is elérhető online hírportálok, illetve webshopok. Ez is azt jelzi számunkra, hogy az offline tér kezd háttérbe terülni, mind vásárlóaktivitás, mint megfelelő marketingfelület szempontjából. Termékeinket és szolgáltatásainkat azonban továbbra is szeretnénk megkedveltetni célközönségünkkel, így alkalmazkodnunk kell ezen változásokhoz.

A webes tér azonban egyre több és több információt halmoz fel, ezért vállalatunknak törekednie kell arra, hogy valamivel kitűnjön vetélytársai közül. Egyértelmű, hogy a továbbiakban is fenn kell tartanunk a kommunikációt fogyasztóinkkal, de hogyan is lehetséges ez?

Az interneten elérhető információ nagyban befolyásolja a vásárlók döntését. Fontos kialakítanunk egy megfelelő, áttekinthető webes felületet, amely letisztult, mégis figyelemfelkeltő profillal rendelkezik. (ebben nyújtunk Önnek segítséget mi is)

Ezután következik a marketing mindenféle közösségi oldalra való kiterjesztése. Reklámoznunk kell termékeinket, fotókkal, referenciákkal kell bizonyítanunk azt, hogy mi vagyunk a tökéletes döntés. Ezeken a csatornákon keresztül kapcsolatot tarthatunk ügyfeleinkkel, segíthetünk nekik az információk közti eligazodásban, illetve akár a végleges döntésben is. Ez is hozzájárul a már offline marketingből jól ismert vélemény alapú hírnévkeltésben is. Ki ne ajánlana ismerőseinek egy olyan oldalt, ahol azonnali segítséget és kielégítő terméket kapott?

Fontos szem előtt tartanunk, hogy annál jobb az online marketingünk, minél több emberhez jut el az értékesíteni kívánt termék vagy szolgáltatás. Ez legyen tehát az elsődleges szempont!

Kérdése van?

Írja meg nekem És felkeresem! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code